Safe Sane Consensual
BDSM
Blog
petak, veljača 18, 2011

Jedna od najčešćih i napoznatijih BDSM aktivnosti je vezivanje(bondage). Vezivanjem Dominantna osoba veže submisivnu, s ciljem da joj ograniči kretanje ili da je u potpunosti učini nepokretnim. Za maksimalni užitak u vezivanju, potrebno je naravno imati povjerenje. Nitko s zdravom pameti sigurno neće dati osobi kojoj ne vjeruje, da ju se veže golu. Uz povjerenje, najvažnija je stavka da Dominantna osoba koja veže da bude maštovita, kako bi mogla na različite načine i na različitim mjestima primjeniti vezivanje. Mnogi se ograniče sam na vezivanje u krevetu, a postoje brojne druge mogućnosti. Može se na puno mjesta submisivna osoba zavezati, npr za stol, stolicu ili za neki drugi namještaj, te ak postoje mjesta na zidovima gdje bi se moglo isto zavezat poput karniša ili nešto slično. Za vezivanje se tak mogu mnoge različite stvari upotrijebiti, gdje ponovno mašta dolazi do izražaja. Najviše se za vezivanje koristi konopac, te metalne ili kožne lisice, a osim tog može se koristiti sve kaj se doma nađe, a da može poslužiti za vezanje. Mogu se tako upotrijebiti razne vrpce, šalovi, čarape(ženske), iskidani komadi plahte ili od neke druge tkanine, remeni, kravate, kablovi itd.

bondageKad sam počel se tek informirati putem interneta o različitim tehnikama vezivanja, pokušaval sam savladati što više čvorova. Nakon određenog sakupljenog iskustva u vezivanju, shvatil sam da je najbolje se ne zamarati sa nikakvim uputstvima s neta, nego treba jednostavno raditi po svojem. Tko ima volje i želje, brzo jako nauči kak je najlakše vezati. Nema smisla oponašati bilo kakve čvorove, kak se prezentiraju po različitim stranicama. Pogotovo je besmisleno kopirati japanske tehnike vezivanja, jer iziskuju podosta vremena. Istina je da njihove tehnike izgledaju prekrasno i to već spada u neku vrstu umjetnosti, ali splasne seksualna želja dok se naprave te japanske ludorije od vezivanja. Prije nego kaj se krene na vezivanje, treba dobro razmisliti koje će se aktivnosti delati kad se submisivana osoba sveže, kak se ne bi nepotrebno gubilo vrijeme na odvezivanje i ponovno vezivanje.  Postoje brojne mogućnosti da se rade: šibanje ili spankanje, imati seksualni odnos, igrati se psiholoških igri, izazivati, ponižavati, mučiti, igrati razne role play scenarije, lišiti submisivnu osobu korištenje osjetila(onemogućiti vid i sluh).

Posebnu pažnju treba posvetiti sigurnosti prilikom vezivanja, jer lako može doći do nepoželjnih problema. Pogotovo ak se nema iskustva u vezivanju, treba jako paziti kak se veže i kojom jačinom. Zato treba na što jednostavnije načine vezivati, kak bi se u slučaju da dođe do potrebe da se brzo vezanu osobu odveže, moglo to i bez većih problema uraditi. Za svaki slučaj, zgodno je imati i škare nadohvat ruke, ak dođe do poteškoća pri odvezivanju. Obavezno treba unaprijed dogovoriti sigurnosnu riječ, kak bi submisivna osoba na brzi način mogla signalizirati, ak joj nešto ne odgovara. Nikak s konopcem vezati vrat, neg jedino s ogrlicom koja i je namjenjena za područje vrata. Naravno nikad se ne smije vezanu osobu ostaviti samu u prostoriji bez nadzora. Isto treba jako puno pažnje obratiti kak se submisivna osoba osjeća ak joj stavimo gag, jer onda ima vrlo malu mogućnost davanja signala da nešto nije u redu. Izbjegavati upotrebu alkohola i droga prije i tokom vezivanja, kak bi se moglo čisto razmišljati. Treba imati na umu da u mnogo slučajeva će ostati tragovi na koži od vezivanja: crvenilo, masnice ili može doći do zguljivanje kože. Oko konopca treba voditi brigu da je čist, jer pirlikom svkog vezivanja na njemu ostanu različitne naslage, koje su nevidljive oku. Najlakše je konopac(e) oprati u perilici za rublje, tak da se konopci umetnu u jastučnicu. Vezivanje može pružiti mnogobroje užitke Dominantoj i submisivnoj osobi, sam treba pažljivo sve isplanirati i onda se može slobodno prepustit čarima vezivanja.

constraint @ 18:23 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare